SUKLAAKUORRUTETUT PÄHKINÄ-APRIKOOSIT

LUUKKU 10
SUKLAAKUORRUTETUT PÄHKINÄ-APRIKOOSIT

(Älyttömän helppo, vegaaninen joulumakeinen)
Tämä kolmesta aineksesta tehtävä herkku on täydellinen nopea makea jouluun. Aprikoosin hedelmäisyys, hasselpähkinän rapeus ja tumman suklaan intensiivisyys muodostavat pienen, mutta ylellisen suupalan.
Noin 20 kappaletta
Jääkaappijähmetys 30 min │ Valmistus 10 min
AINEKSET
• 100 g suklaata (vegaanista)
• 20 kokonaista hasselpähkinää
• 20 kuivattua aprikoosia (tai kuivattuja luumuja), kivetön
VALMISTUS
1. Sulata suklaa
Sulata tumma suklaa miedolla lämmöllä:
• joko pienessä kattilassa vesihauteen päällä
• tai mikrossa kesäteholla 1–2 minuutissa, välillä sekoittaen
Paina jokaiseen kuivattuun aprikoosiin yksi kokonainen hasselpähkinä.
Aprikoosi antaa luonnollisen “taskun”, johon pähkinä uppoaa.
Upota aprikoosit yksi kerrallaan sulaan suklaaseen.
Nosta haarukan avulla ylös ja valuta ylimääräinen suklaa takaisin kulhoon.
Asettele makeiset leivinpaperin päälle.
Anna jähmettyä jääkaapissa noin 30 minuuttia, kunnes kuorrutus kovettuu.
TARJOILUEHDOTUKSET
• tarjoile osana joulun konvehtilautasta
• koristele ripauksella hienonnettua pistaasia tai kookoshiutaleita
• pakkaa sellofaaniin lahjaksi
ONNISTUMISVINKIT
• Valitse laadukas tumma suklaa – sillä on valtava vaikutus makuun.
• Luumut ovat loistava vaihtoehto aprikooseille, jos haluat syvemmän maun.
• Jos haluat ohuemman kuorrutteen, lisää suklaaseen 1 tl rypsiöljyä.

Kommentit