Flatbread eli vehnärieska


1½ dl vettä
¼ tl suolaa
3½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 rkl öljyä tai sulatettua voita

Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja suola.
Sekoita vesi ja jauhoseos tasaiseksi taikinaksi.
Lisää loppuvaiheessa rasva, vaivaa hetki.
Anna taikinan levätä noin 15 minuuttia.

Kasta taikinapalat vehnäjauhoihin
kauli ohuiksi leiviksi, tästä määrästä pitäisi tulla 4 kpl
Paista 250°C uunissa 4–6 minuuttia tai siihen asti,
kunnes pohja on saanut hieman ruskeaa väriä. Ota leivät uunista.
Flatbreadin voi paistaa myös pannulla tai vaikkapa grillissä
Pirskota pohjille hieman oliiviöljyä.
peitä leivinliinalla.

Kommentit