LUUKKU 14
Munakoisorullat
Mehevät munakoisorullat peruna–paputäytteellä
ja tomaattikastikkeella sopivat kaikkiin vuodnaikoihin, nämä ovat inspiroituneet georgialaisesta keittiöstä
Pehmeästi paahdettu munakoiso kietoutuu tuhtiin peruna–paputäytteeseen ja
hautuu lopuksi tomaattikastikkeessa. Näyttävä, maukas ja täysin vegaaninen
pääruoka.
Valmistus 20 min │ Paisto 40 min │ Kokonaisaika 1 h
AINEKSET
Munakoisot
• 2 suurta munakoisoa
• suolaa kitkeryyden poistamiseen
• 7,5 dl
tomaattikastiketta
• oliiviöljyä voiteluun
Täyte
• 5 keskikokoista perunaa, kuutioituna noin 2,5 cm
paloiksi
• 1 sipuli siivutettuna
• 3 valkosipulinkynttä murskattuna
• 1 keltainen tai oranssi paprika siivutettuna
• 1 tölkki mustapapuja (n. 400 g), huuhdeltuna ja valutettuna
• 1–2 rkl avokadoöljyä tai kasvislientä
• suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Mausteet
• 1 rkl oreganoa
• 1 tl timjamia
• 1 tl paprikajauhetta
• ½ tl salviaa
• 2 rkl ravintohiivahiutaleita
VALMISTUS
1. Valmistele munakoisot
• Viipaloi munakoisot pitkittäin noin 1–1,3 cm paksuisiksi.
• Ripottele molemmin puolin suolaa ja anna seistä 20–30 minuuttia.
• Pyyhi irronnut neste ja ylimääräinen suola pois.
• Voitele siivut kevyesti oliiviöljyllä.
• Paahda uunissa 220 °C 10–12 minuuttia,
käännä ja paahda 5–7 minuuttia.
Munakoison tulee olla taipuisaa mutta ei täysin pehmeää.
2. Tee täyte
• Keitä tai höyrytä perunat pehmeiksi 10–15 minuutissa.
• Kuullota sipuli ja paprika öljyssä noin 5 minuuttia.
• Lisää valkosipuli ja mausteet, paista hetki.
• Lisää keitetyt perunat ja murskaa ne kevyesti pannulla.
• Lisää mustapavut ja sekoita.
• Kuumenna 2–3 minuuttia.
• Lisää ravintohiivahiutaleet, suola ja pippuri.
3. Kokoa rullat
• Kaada noin 2,5 dl tomaattikastiketta
uunivuoan pohjalle.
• Aseta täytettä munakoisosiivun toiseen päähän.
• Rullaa tiiviisti ja aseta saumapuoli alaspäin vuokaan.
• Toista kunnes vuoka on täynnä.
• Kaada loput tomaattikastikkeesta rullien päälle.
4. Paista
• Paista 190 °C noin 20 minuuttia ilman
kantta.
• Anna vetäytyä 5–10 minuuttia ennen tarjoilua.
TARJOILUEHDOTUKSET
• koristele basilikan- tai persiljanlehdillä
• tarjoile vihersalaatin tai sitruunaisen linssisalaatin kanssa
• täydellinen pääruoka joulun kasvispöytään
ONNISTUMISVINKIT
• Jos siivut repeävät, käytä kahta ohuempaa siivua
päällekkäin.
• Lisää mausteisiin ripaus savupaprikajauhetta saadaksesi syvemmän maun.
• Täytteen voi valmistaa ennakkoon, jolloin kokoaminen käy nopeasti.

Kommentit
Lähetä kommentti