Joulukalenteri 2025
LUUKKU 7
MARINOIDUT PUNAJUURET FETAVAAHDOLLA
Annokset: 4
Valmistusaika: noin 30 min + marinointi yön yli
Ainekset
Punajuuret ja marinadi
3 pientä tai 2 keskikokoista punajuurta
merisuolaa keitinveteen
1 rkl punaviinietikkaa
½ rkl taatelisiirappia
½ rkl extra-neitsytoliiviöljyä
Fetavaahto
140 g vetajuustoa
100 g kreikkalaistyylistä gurttia
¼ sitruunan mehu
Viimeistely
pieni kourallinen paahdettuja pistaasipähkinöitä, karkeasti pilkottuna
pieni kourallinen tuoretta tilliä
extra-neitsytoliiviöljyä pirskoteltavaksi
vastajauhettua mustapippuria
Kuori ja keitä punajuuret suolatussa vedessä noin 20 min, kunnes pehmeitä.
kokeile haarukalla, että punajuuri on pehmeä mutta ei hajoa täysin.
Sekoita pienessä kulhossa punaviinietikka, taatelisiirappi ja ½ rkl oliiviöljyä.
Paloittele jäähtyneet punajuuret kuutioiksi ja sekoita marinadin kanssa. Anna maustua yön yli.
Vihje: kiiressä puolikin tuntia riittää, mutta maku syvenee pitkässä marinoinnissa
Tee fetavaahto:
Sekoita vetajuusto, gurtti ja sitruunamehu tasaiseksi massaksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Siirrä sivuun odottamaan.
Pilko pistaasit ja silppua tilli.
Levitä fetavaahto tarjoilulautaselle lusikan selällä kauniiksi pyörteiseksi kerrokseksi.
Nosta punajuurikuutiot fetavaahton päälle.
Ripottele päälle pistaasit ja tilli.
Viimeistele lorauksella oliiviöljyä ja muutamall rouhaisulla vastajauhettua mustapippuria.
Tarjoiluehdotukset
Vaalea maalaisleipä tai paahdettu ciabatta
Kevyt rucolasalaatti lisukkeeksi
Talvinen kevyesti hapokas kastike, esim. balsamico
Onnistumisvinkit
Fetavaahto kannattaa tehdä juuri ennen tarjoilua, jotta se pysyy ilmavana ja raikkaana.
Marinadin voi maustaa myös pienellä ripauksella mustapippuria tai tuoretta rosmariinia.
Pähkinöiden paahto tuo syvyyttä ja rapeutta.
Kommentit
Lähetä kommentti