MARINOIDUT PUNAJUURET FETAVAAHDOLLA

Joulukalenteri 2025

LUUKKU 7

MARINOIDUT PUNAJUURET FETAVAAHDOLLA
Annokset: 4
Valmistusaika: noin 30 min + marinointi yön yli

Ainekset

Punajuuret ja marinadi

3 pientä tai 2 keskikokoista punajuurta
merisuolaa keitinveteen
1 rkl punaviinietikkaa
½ rkl taatelisiirappia
½ rkl extra-neitsytoliiviöljyä

Fetavaahto

140 g vetajuustoa
100 g kreikkalaistyylistä gurttia
¼ sitruunan mehu

Viimeistely

pieni kourallinen paahdettuja pistaasipähkinöitä, karkeasti pilkottuna
pieni kourallinen tuoretta tilliä
extra-neitsytoliiviöljyä pirskoteltavaksi
vastajauhettua mustapippuria

Kuori ja keitä punajuuret suolatussa vedessä noin 20 min, kunnes pehmeitä.
kokeile haarukalla, että punajuuri on pehmeä mutta ei hajoa täysin.

Sekoita pienessä kulhossa punaviinietikka, taatelisiirappi ja ½ rkl oliiviöljyä.
Paloittele jäähtyneet punajuuret kuutioiksi ja sekoita marinadin kanssa. Anna maustua yön yli.
Vihje: kiiressä puolikin tuntia riittää, mutta maku syvenee pitkässä marinoinnissa

Tee fetavaahto:
Sekoita vetajuusto, gurtti ja sitruunamehu tasaiseksi massaksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Siirrä sivuun odottamaan.

Pilko pistaasit ja silppua tilli.
Levitä fetavaahto tarjoilulautaselle lusikan selällä kauniiksi pyörteiseksi kerrokseksi.
Nosta punajuurikuutiot fetavaahton päälle.
Ripottele päälle pistaasit ja tilli.
Viimeistele lorauksella oliiviöljyä ja muutamall rouhaisulla vastajauhettua mustapippuria.

Tarjoiluehdotukset

Vaalea maalaisleipä tai paahdettu ciabatta
Kevyt rucolasalaatti lisukkeeksi
Talvinen kevyesti hapokas kastike, esim. balsamico

Onnistumisvinkit

Fetavaahto kannattaa tehdä juuri ennen tarjoilua, jotta se pysyy ilmavana ja raikkaana.
Marinadin voi maustaa myös pienellä ripauksella mustapippuria tai tuoretta rosmariinia.
Pähkinöiden paahto tuo syvyyttä ja rapeutta.

Kommentit