Aurinkokeitto


Tässä ohje jonka Maria Veitola sai äidiltään postit lappusille 

Myskikurpitsa–linssi–currysosekeitto

1 myskikurpitsa
3 isoa porkkanaa
1 keltasipuli
3 valkosipulinkynttä
reilu pala tuoretta inkivääriä
3 dl punaisia linssejä
2 yrttikasvisliemikuutiota
2–3 rkl punaista currytahnaa
400 g tomaattimurskaa
2 dl kookosmaitoa tai kookoskermaa
vettä
öljyä paistamiseen

Kuori ja pilko myskikurpitsa ja porkkanat kuutioiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Raasta inkivääri.
Kuumenna kattilassa öljy. Kuullota sipuli pehmeäksi. Lisää valkosipuli ja inkivääri ja kuumenna hetki.
Lisää currytahna ja sekoita, anna mausteiden aueta miedolla lämmöllä noin minuutti.
Lisää kattilaan kurpitsa, porkkanat ja huuhdellut linssit. Kääntele hetki.
Lisää tomaattimurska ja murennetut kasvisliemikuutiot. Kaada vettä sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät.
Keitä miedolla lämmöllä 20–25 minuuttia, kunnes kasvikset ja linssit ovat täysin pehmeitä.
Lisää kookosmaito tai kookoskerma ja soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella.
Tarkista maku. Tarvittaessa lisää vettä, jos keitto on liian paksua.

Tarjoa sellaisenaan tai lisää pinnalle kookoskermaa, tuoretta lehtipersiljaa tai paahdettuja siemeniä. 

Kommentit