Joulukalenteri 2025
Luukku 5
Appelsiini–puolukka-joulutofu
makean appelsiinin, kirpeän karpalon ja rapean tofun yhdistelmä. Kevyt mutta juhlava.
Annos: 4 annosta
Kypsennys: Uuni 200 °c │ 20 min + 30 min
Ainekset
400 g erittäin kiinteää tofua
0,6 dl appelsiinimehua
50 g fariinisokeria
2–3 cm raastettua tuoretta inkivääriä
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl oliiviöljyä
120 g puolukoita (tuore tai pakaste)
2 rkl vaahterasiirappia
40 g hienonnettua salottisipulia
muutama rosmariinin oksa
1 appelsiini ohuiksi viipaleiksi leikattuna
Aseta tofu talouspaperiin ja painele 15–20 min, jotta kosteus poistuu.
Leikkaa tofu paksuiksi pihveiksi.
Sekoita appelsiinimehu, fariinisokeri, inkivääri, riisiviinietikka, soijakastike ja öljy yhteen.
Upota tofu marinadiin vähintään 30 minuutiksi, mieluiten pidempään.
Paista tofupihvejä 200 °c uunissa 20 minuuttia, käännä kerran.
Kuullota salottisipuli pannulla. Lisää puolukat ja vaahterasiirappi ja kuumenna, kunnes puolukat pehmenevät mutta jäävät kokonaisiksi.
Nosta tofu uunivuokaan.
Lado päälle appelsiiniviipaleet, karpaloseos ja rosmariini.
Paista vielä 30 minuuttia, kunnes pintaan tulee kaunis kiilto.
Anna ruoan levätä 5–10 min ennen tarjoilua.
________________________________________
Tarjoiluehdotukset
sitruksinen vihersalaatti
bataattipyree
uunipaahdetut perunat
karamellisoitu punakaali
________________________________________
Vaihtoehtoja:
jos puolukat ovat kovin kirpeitä, lisää 1 tl sokeria.
Voit korvata puolukat karpaloilla tai granaattiomenenan siemenillä
tofu kannattaa kuivata mahdollisimman hyvin, jotta lopputulos on mehevä mutta ei vetinen.
Kommentit
Lähetä kommentti