Luukku 2
Luulitko että ananas on vain pizzan päällinen.. Ehei, se on joulun makumaailmaan soveltuva upea herkku !
Ananas kuorrutettu-tofukinkku
Tällä kertaa tarjolla olisi mehevä, makeansuolainen tofupaisti, jossa aito joulukinkun fiilis ilman lihaa. Ananas ja fariinisokeri tekevät kauniin kiillon.
Annos: 6–8 annosta
Kypsennys: Uuni 200 °c │ 45 min + 30 min glaseeraus
Tofukinkku
2 × 450 g erittäin kiinteää tofua
120 ml soijakastiketta
1 tl nestesavua
½ tl valkosipulijauhetta
2 rkl ananasmehua (marinadiin)
Pintaan
24 kokonaista neilikkaa
4 ananasrengasta
5 maraschinokirsikkaa (voi korvata puolukoilla)
kiille
60 ml ananasmehua
50 g fariinisokeria
hyppysellinen kanelia
1 rkl vettä tarvittaessa
Paina tofu kuivaksi talouspaperilla tai puristelemalla 15–20 min.
Viillä pintaan perinteinen timanttikuvio noin 1 cm syvyyteen.
Sekoita kulhossa soijakastike, nestesavu, valkosipulijauhe ja ananasmehu.
Aseta tofu marinadiin vähintään 45 minuutiksi, mieluiten yöksi jääkaappiin.
Paina neilikat viiltojen risteyskohtiin (timanttien kulmiin).
Tämä antaa sekä tuoksua että perinteisen joulukinkun ilmeen.
Aseta tofu uunivuokaan. Kaada marinadi päälle.
Paista 200 °c 45 minuuttia, käännä tofua pari kertaa paiston aikana.
Kuumenna kattilassa ananasmehu, fariinisokeri ja kaneli, kunnes seos on hieman paksuuntunut.
Lisää tilkka vettä, jos haluat juoksevamman glaseerauksen.
Aseta ananasrenkaat tofun päälle ja kirsikat renkaiden keskustaan.
Sivele kiille kauttaaltaan pintaan ja paista vielä 30 minuuttia, kunnes pinta on kiiltävä ja karamellisoitunut.
Anna tofukinkun levätä vähintään 10 minuuttia, jotta maut tasaantuvat ja rakenne jähmettyy.
________________________________________
Tarjoiluehdotukset
perinteinen sinappi
uunijuurekset
piparjuurikastike
raikas punakaalisalaatti
perunasose tai bataattipyree
________________________________________
Vaihtoehtoja:
varmista, että tofu on erittäin kiinteää – pehmeä tofu ei toimi tähän paistiin.
voit tehdä kiilteen myös puolukka tai karpalomehusta, jolloin väri on näyttävän punertava.
jos haluat kinkkumuotoisen palan, käytä kahta tofupalaa päällekkäin ja sido leivinnyörillä paiston ajaksi.
Kommentit
Lähetä kommentti