Naimatofu, eli Marry-Me-Tofu

400 g Kiinteää tofua 
30 g Vehnäjauhoja tai maissitärkkelystä  
125 g Aurinkokuivattuja tomaatteja 
1 Punasipuli .
3 Valkosipulinkynttä 
½ – 1 tl Chililastuja 
2–3 oksaa Timjamin tai oreganon lehtiä Tai 1 tl kuivattuja yrttejä.
150 ml Kasvipohjaista ruokakermaa 
250 ml Kasvislientä 
 2 rkl ravintohiivaa.
8–10 kpl Basilikanlehteä 

Pilko aurinkokuivattu tomaatti, ota talteen 3 rkl öljyä.
Hienonna sipulit
​Leikkaa kuivaksi puristettu tofu 4 palaan. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
​Laita jauhot (tai maissitärkkelys) lautaselle ja mausta suolalla ja mustapippurilla. 
Pyörittele tofupalat jauhoissa.
​Kuumenna 2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä suuressa kannellisessa paistinpannussa keskilämmöllä.
​Paista tofupaloja 8–10 minuuttia, kunnes ne ovat kauttaaltaan rapean kullanruskeita. Nosta palat syrjään lautaselle.
​Lisää pannulle jäljellä oleva 1 rkl öljyä ja alenna lämpöä.
​Kuullota sipulit 8–10 minuuttia, kunnes se on pehmennyt.
​Sekoita joukkoon  aurinkokuivatut tomaatit, chililastut ja yrtit. Sekoita hyvin.
​Hauduta:
​Lisää tofupalat takaisin pannulle. Kaada päälle kasvikerma ja kasvisliemi. Mausta hyvin.
​Laita kansi päälle ja hauduta keski-alhaisella lämmöllä noin 20 minuuttia, kääntäen palat puolivälissä. Kastikkeen tulisi hieman paksuuntua.
​Viimeistele ja tarjoile:
​Sekoita kastikkeeseen vegaaninen parmesaani. Tarkista maku ja säädä suolaa/pippuria tarpeen mukaan.
​Tarjoile heti ripotellen päälle revittyjä basilikanlehtiä. Sitruunalohko antaa raikkautta.
​Tarjoiluehdotus: Muusin, uusien perunoiden tai riisin ja höyrytettyjen vihreiden papujen kanssa.

Kommentit