400 g Kiinteää tofua
30 g Vehnäjauhoja tai maissitärkkelystä
125 g Aurinkokuivattuja tomaatteja
1 Punasipuli .
3 Valkosipulinkynttä
½ – 1 tl Chililastuja
2–3 oksaa Timjamin tai oreganon lehtiä Tai 1 tl kuivattuja yrttejä.
150 ml Kasvipohjaista ruokakermaa
250 ml Kasvislientä
2 rkl ravintohiivaa.
8–10 kpl Basilikanlehteä
Pilko aurinkokuivattu tomaatti, ota talteen 3 rkl öljyä.
Hienonna sipulit
Leikkaa kuivaksi puristettu tofu 4 palaan. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
Laita jauhot (tai maissitärkkelys) lautaselle ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
Pyörittele tofupalat jauhoissa.
Kuumenna 2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä suuressa kannellisessa paistinpannussa keskilämmöllä.
Paista tofupaloja 8–10 minuuttia, kunnes ne ovat kauttaaltaan rapean kullanruskeita. Nosta palat syrjään lautaselle.
Lisää pannulle jäljellä oleva 1 rkl öljyä ja alenna lämpöä.
Kuullota sipulit 8–10 minuuttia, kunnes se on pehmennyt.
Sekoita joukkoon aurinkokuivatut tomaatit, chililastut ja yrtit. Sekoita hyvin.
Hauduta:
Lisää tofupalat takaisin pannulle. Kaada päälle kasvikerma ja kasvisliemi. Mausta hyvin.
Laita kansi päälle ja hauduta keski-alhaisella lämmöllä noin 20 minuuttia, kääntäen palat puolivälissä. Kastikkeen tulisi hieman paksuuntua.
Viimeistele ja tarjoile:
Sekoita kastikkeeseen vegaaninen parmesaani. Tarkista maku ja säädä suolaa/pippuria tarpeen mukaan.
Tarjoile heti ripotellen päälle revittyjä basilikanlehtiä. Sitruunalohko antaa raikkautta.
Tarjoiluehdotus: Muusin, uusien perunoiden tai riisin ja höyrytettyjen vihreiden papujen kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti