4 isoa kypsää tomaattia
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria (myllystä)
1 tl kuivattua oreganoa tai timjamia
1 rkl balsamico-etikkaa
Valmistus:
1. Kuumenna uuni 200°C:een.
2. Pese tomaatit ja puolita pituussuunnassa.
3. Aseta tomaatit leivinpaperilla vuoratulle pellille leikkauspinta ylöspäin.
4. Ripottele päälle suola, mustapippuri ja oregano.
5. Kaada reippaasti oliiviöljyä ja ripsuttele vielä balsamico-etikkaa.
6. Paista uunissa 25-35 minuuttia, kunnes tomaatit ovat pehmenneet ja reunat ovat hieman ruskistuneet.
Mitä tarjoilla uunitomaattien kanssa:
Klassisesti italialaisesti:
· Risottoa
· Leipää ja vihersalaattia
· Tuoretta baguettea tai ciabattaa
· Vihreää salaattia
· vetaa- tai vuohenvuustoa
· Vihanneksia (kesäkurpitsaa, paprikoita)
· Quinoasalattia
· Paahdettuja perunoita
· Kikherneitä tai linssejä
Vinkki: Uunitomaatit voidaan myös murskata ja sekoittaa pastakastikkeeksi tai levitä leivän päälle!
Itse teen näitä yleensä uunipellillisen ja ahmin vaan leivän kanssa
Kommentit
Lähetä kommentti