6 valkosipulinkynttä
1 tlk (285/145 g) aurinkokuivattuja tomaatteja
2 rkl savupaprikajauhetta
2-3 tl chilihiutaleita
1 rkl vaaleaa misotahnaa
1 ½ rkl omenaviinietikkaa
1 tl sokeria
ripaus rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa
1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet karkeasti.
2. Kaada paistinpannulle reilusti aurinkokuivattujen tomaattien öljyä (n. 4 rkl). Lisää valkosipulinkynnet. Kuullota noin minuutti, varo polttamasta sipulia.
3. Lisää pannulle savupaprika ja chilihiutaleet. Voit laittaa chiliä ensin maltillisesti ja lisätä myöhemmin, jos kaipaat enemmän tulisuutta.
Paista pari minuuttia. Sekoita joukkoon misotahna.
4. Siirrä ainekset pannulta tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon. Lisääaurinkokuivatut tomaatit sekä loput niiden öljystä,
omenaviinietikka, sokeri, mustapippuri ja suola
Soseuta karkeaksi tahnaksi.
Säilyy tarvittaessa jääkaapissa n. 2 viikkoa.
Kommentit
Lähetä kommentti