2 ½ l vettä
1 kasvisliemikuutio
2-3 laakerinlehteä
½ rkl kokonaisia mustapippureita
½ dl rypsiöljyä
2 dl soijarouhetta
2 dl kasvislientä
1 rkl soijakastiketta
1tl meiramia
3 rkl sinappia
1 sipuli
Kaada herneet kattilaan ja kylmä vesi päälle. Anna liota huoneenlämmössä n. 10h.
Siirrä kattila liedelle ja kiehauta.
Kuori vaahto pois.
Lisää kasvisliemikuutio, laakerinlehdet ja mustapippurit. Laske hieman lämpötilaa.
Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä n.1½ h.
Keiton sakeutuessa, laske lämpötilaa ja sekoittele välillä ettei se pala pohjaan
Sillä aikaa kun herneet kypsyvät paista pannulla soijarouhetta öljyssä, kun rouhe on imenyt öljyn itseensä lisää kasvislientä joukkoon puolen desin erissä lisäten vettä lisää aina vasta, kun edellinen erä on imeytynyt rouheeseen.
Mausta kuten maustaisit esim. jauhelihan.
Lisää turvotettu soijarouhe hernekeitton joukkoon.
Mausta keitto lopuksi sinapilla ja meiramilla. Lisää vettä, jos keitto tuntuu liian paksulta.
Kuori ja pilko sipuli ja lisää lautaselle tarjoiltaessa.
Kommentit
Lähetä kommentti