Mansikkapiirakka





5 desii vehnäjauhoi
1½ desii sokerii
2 teelusikallist leivinjauhett
100 g margariinii
1 desii laktoositont maitoo, voi ol kauramaitooki, ei välii
Ainaki 3 desii tuoreit mansikoit, mää laitoi ½ litraa

Laita uuni lämpee kahtee sattaa (200 °C).

Sekot yhtee jauhot, sokeri ja leivinjauhe.
Sulat margariini juoksevaks ja sekot se jauhoi sekaa. Sekottele vaa kunnol. 
Ota siit taikinast joku puoltoist desii taltee. 
Sekot sit maito lopputaikinaan.

Taputtele taikina piirakkavuokaa (halkasijaltaan joku 25 senttii). 
Käyt jauhoi käsis ni ei jää kii
Pilppuu mansikat ja levittel ne piiraka pääl. 
Ripottele ne talteen otetut taikinamuruset mansikoitten niskaa.
Paista joku 20 minsaa tai ni pitkäl ku reunat on sopiva tummat.

Sit ei muutku syä ny vaa pois, o se sen verran hyvää! 🍓☕

Kommentit