500 g varhaisperunoita
8 pientä porkkanaa (mielellään naattiporkkanoita)
1 pieni kukkakaali
noin 1 dl tuoreita herneitä ( ½ l palkoineen)
2–3 kesäsipulia varsineen
1 rkl voita
7,5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio tai ½–1 tl suolaa
2,5 dl täysmaitoa
(valkopippuria – hyvin vähän tai ei ollenkaan)
tuoretta tilliä ja/tai persiljaa (valinnainen)
Pese porkkanat ja perunat, pilko ne suupalan kokoisiksi.
Irrota kukkakaali kukinnoiksi.
Riivi herneet.
Viipaloi kesäsipulit varsineen.:
Kuullota sipulileita voissa isossa kattilassa hetki.
Lisää vesi ja suola tai liemikuutio, kuumenna kiehuvaksi.
Lisää perunat ja keitä 10 min.
Lisää porkkanat ja kukkakaali, keitä vielä n. 5–10 min.
Lisää herneet ja maito, Kuumenna uudelleen melkein kiehuvaksi, mutta älä keitä, ettei maito juoksetu.
Tarkista maku: voit lisätä hyvin vähän valkopippuria
Koristele halutessasi tuoreella tillillä tai persiljalla.Tarjoa tuoreen ruisleivän tai näkkärin kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti