Kotikeittiön ikisuosikki, jonka Valio lanseerasi vuonna 1976. Piirakan kehitti Valion kokeilukeittiössä kotitalousopettaja Marja Järvelin, joka myöhemmin tunnettiin myös Kotivinkin päätoimittajana.
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1½ dl vehnäjauhoja
1½ dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Jos teet pohjan gluteenittomana käytä
2½ dl gluteenittomia jauhoja
Täyte:
2 dl kermaviiliä
1/2 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
½ l marjoja (puolukoita, mustikoita tai herukoita)
Tee näin:
Sekoita taikinan ainekset keskenään ja levitä seos vuoan pohjalle ja reunoille.
Kaada päälle kermaviili, johon on lisätty sokeri, muna ja marjat.
Kypsennä 200 asteen lämmössä 30-40 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti