Hapankaalipata
400 g hapankaalia
400 g tavallista kaalia
2 porkkanaa
½ kg tomaatteja
2 sipulia
4 vartta lehtiselleriä
mausteita oman maun mukaan, ei kuitenkaan suolaa hapankaali on aika suolaista
1. suikaloi kaali ohiksi suikaleiksi, käy näppärästi juustohöylällä
2. raasta porkkanat ohuimmalla mahdollisella terällä
3. silppua sipulit ja lehtiselleri
4. kuutioi tomaatit
5. Vanhan saksalaissanonnan mukaan hapankaalia ja kaalia
haudutetaan ainakin sunnuntaisaarnan verran eli 1-1½ tuntia,
tässä vaiheessa mausteet pataan (ja salainen ainesosa 1 rkl siirappia)
6. Lisää muuta aineet ja hauduta vielä 15-20 min
Jos hapankaali ei oo sun juttu niin korvaa hapankaali tavallisella kaalilla
Kommentit
Lähetä kommentti