Vegaaniset kauralätyt

3 rkl chian- tai pellavansiemeniä + 9 rkl vettä (tai muu kananmunan korvike)

4 dl kaurajuomaa
½ dl rypsiöljyä
4 ½ dl suomalaisia kaurajauhoja
½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa

Öljyä paistamiseen

Ohje:

1. Sekoita chian- tai pellavansiemenet veteen ja anna geeliytyä 10 minuuttia.


2. Lisää kaurajuoma ja öljy ja sekoita hyvin.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja anna turvota 15 minuuttia.

4. Kuumenna lettupannu ja lisää öljyä. Annostele taikinaa noin ½ dl per pannunsyvennys.

5. Paista keskilämmöllä noin 2 minuuttia per puoli, kunnes pannukakut ovat kauniin kullanruskeita ja kypsyneet sisältä.

6. Tarjoile marjojen, siirapin, hedelmien tai vaikkapa vegaanisen jogurtin kanssa.

Kommentit