vegaaninen burgundinpata


4 perunaa
4 porkkanaa
100 g kesäkurpitsaa
Iso sipuli
4 valkosipulin kynttä
3 dl  soijapaloja tai -suikaleita
100 g sieniä, jos laitat kuivattuja niin 30 g riittää
4 sellerin vartta
3½ dl  vegaanista punaviiniä 
70 g tomaattipyrettä
5 dl  kasvislientä
3 tl rosmariinia
3 tl persiljaa
3 tl  timjamia
2  laakerinlehti
3 tl kynteliä
2 tl pippuria 
Tarvittaessa suolaa
 Paistamiseen öljyä

Jos käytät kuivattuja sieniä laita ne likoamaan tunniksi 
Pilko kaikki kasvikset suurin piirtein samankokoisiksi paloiksi.
Laita pataan öljy  selleri ja sipulit ja kuullota niitä hetken aikaa, lisää myös tomaattipyre
Lisää soijapalat ja viini
Kaada kasvislientä  niin, että kasvikset peittyvät kokonaan, jos käytit kuivattuja sieniä kaada myös sienet ja sienten liotusliemi pataan
Anna padan hautua  hiljaisella lämmöllä noin 20–25 minuuttia.
Lisää perunat, porkkanat sienet ja kesäkurpitsa
Anna padan kiehua ja hautua hyvin miedolla lämmöllä vähintään 25 min
Tarjoile kasvispata esimerkiksi patongin ja salaatin kera.


Kommentit