1 kg perunoita
1½ dl majoneesia
¾ dl kurkkusalaattia tai kuutioituja maustekurkkuja
2 rkl dijon-sinappia
1 rkl omenaviinietikkaa
1 tl sellerinsiemeniä
1 tl paprikajauhetta
3 dl kypsiä kikherneitä
2 sellerinvartta, hienonnettuna
1 pieni makea sipuli, tai
10 cm purjoa hienonnettuna
Tuoretta tilliä, hienonnettuna
Suolaa ja pippuria maun mukaan
1. Keitä perunat: Laita perunat kuorineen kylmään, suolattuun veteen ja kiehauta. Keitä, kunnes perunat ovat pehmeitä (noin 15–20 minuuttia). Valuta vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä sen verran, että voit käsitellä niitä. Kuori perunat ja pilko ne sopivan kokoisiksi paloiksi
2. Valmista kastike: Sekoita suuressa kulhossa majoneesi, makea kurkkusalaatti, sinappi, omenaviinietikka, sellerinsiemenet ja paprikajauhe. Sekoita tasaiseksi.
3. Yhdistä ainekset: Lisää lämpimät perunapalat kastikkeen joukkoon ja sekoita varovasti. Lisää kypsä kikherneet, selleri, sipuli ja tuore tilli. Sekoita, kunnes kaikki ainekset ovat hyvin sekoittuneet. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
4. Anna maustua: Peitä kulho ja anna perunasalaatin maustua jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan, mieluiten yön yli, jotta maut ehtivät kehittyä.
5. Tarjoile: Sekoita salaatti ennen tarjoilua ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Kommentit
Lähetä kommentti