Huomaa että Suomessa koristekasveina kasvatettavat hevoskastanjat, (Aesculus hippocastanum), eivät ole myrkyllisyytensä takia syömäkelpoisia.
Huuhtele raa'at kastanjat kylmän veden alla ja valuta ne hyvin.
Laita kastanjat kulhoon, peitä kylmällä vedellä ja anna liota pari kolme tuntia, voivat olla myös yön yli
Aseta kastanja leikkuulaudalle litteä puoli alaspäin.
Tee terävällä veitsellä kastanjan pyöreälle puolelle vaakasuuntainen viilto ja käännä sitten 90 astetta ja tee toinen viilto muodostaen "X" kuvion.
HUOM! viillä riittävän syvään, eli sisukseen asti, muuten kypsennettäessä kastanja poksahtaa kuin maissi ja siivoamista riittää
Laita ne airfryeriin viillot ylöspäin.
Paahda 200°C, 17 minuuttia, ravista koria kerran tai kahdesti paahtamisen aikana.
Kova kuori alkaa avautua noin viidessä minuutissa. Ne tarvitsevat vielä 5–7 minuuttia lisää (varovasti sekoitellen), jotta saavutetaan ihanteellinen koostumus.
Kun ne ovat kypsiä, kaada ne kulhoon jossa kuumaa vettä ja anna olla noin viisi minuuttia.
Tämä helpottaa kuorimista.
Jos syöt kastanjat sellaisenaan / lisäät ne ruokaan voit laittaa veteen suolaa, jos taas käytät ne leivontaan jätä suola pois
Kuori kastanjat varovasti niiden ollessa vielä lämpimiä. Poista sekä ulkokuori että ohut sisäkalvo ja syö sisus.
Voit myös lisätä lämpimät, kuoritut kastanjat tarjoiluastiaan ja lisätä joukkoon voita, ripaus valkosipulijauhetta ja hyppysellinen sormisuolaa. Sekoita varovasti ja tarjoile heti.
Älä ylikuormita fryeriä:
Varmista, että airfryerin korissa on riittävästi tilaa ilman kiertämiselle, jotta kastanjat paahtuvat tasaisesti.
Saman kypsennyksin voi tehdä myös uunissa, muualla maailmassa nämä usein paahdetaan grillissä, tätä en ole kokeillut koska niitä saa yleensä vain talvikaudella
Kypsät kastanjat säilyvät ~ 4-5 päivää jääkaapissa ja pakastimessa 3 kk
Voit syödä niitä joko sellaisenaan, lisätä keittoihin, uunijuuresten kaveriksi tai vaikka wokkiin.
Kommentit
Lähetä kommentti