Amerikan ihmejauhot "self rising flour" ovat siis vehnäjauhoja joissa on valmiiksi leivinjauhoa, soodaa ja suolaa.
Me täällä pohjolassa osaamme sekoittaa ainekset ihan itse joten tässä ohje korvattavuudelle
Kun 1 kupillinen on 236.5 ml niin:
metrisissä mitoissa näin
1 dl vehnäjauhoja
0.5 tl leivinjauhetta
1 maustemitta ruokasoodaa
2 maustemittaa suolaa
Suolaa en laita itse lainkaan
Vanha leipurien ohje nostatusainesuhteissa on seuraava:
1 teelusikallinen per 2 desilitraa jauhoja, ruokasoodaa 0,5 tl per 2 desilitraa jauhoja.
Eli 1 tl leivinjauhetta = 0,5 tl soodaa
Soodaa käytetään jos taikinanesteessä on happamia aineksia, eikä sitä kannata laittaa varmuuden vuoksi enemmän sillä siitä tulee leivonnaiseen sivumakua jos sitä on liikaa.
Ja minun ohjeeni, siivilöi aina jauhot.
Kommentit
Lähetä kommentti