Suppilovahveropiirakka

1 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl vettä
1/2 dl rypsiöljyä

Täyte

300 g sieniä kuutioituna
150 g sipulia kuutioituna
25 g voita
1 tl suolaa
1.5  dl kermaa
200 g Valio Koskenlaskija
½ dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
2 tl rakuunaa 
2 tl mustapippuria
75 g juustoraastetta

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. 
Lisää vesi, öljy ja sekoita tasaiseksi massaksi. Taputtele voideltuun piirakkavuokaan ja paista uunin alatasolla 200 asteessa 10 minuuttia.

Paista sienet ja sipulit voissa, kunnes sienistä lähtevä neste on haihtunut. Mausta ja jäähdytä.

Sekoita joukkoon muut ainekset. 
Kaada täyte piirakkapohjan päälle.
Levitä juustoraaste täytteen päälle
Kypsennä 200 asteessa n. 40 min.
 Peitä piiras tarvittaessa leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa.


Kommentit