2 pientä palsternakkaa
3 perunaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
200 g suppilovahveroita
3 rkl voita
8 dl vettä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
2 rkl timjamia
2 dl kaurakermaa
Kuori ja paloittele palsternakat sekä perunat. Hienonna sipulit. Valuta sienistä neste pois.
Kuumenna voi kattilassa ja kuullota sieniä hetki. Lisää sipulit, porkkanat ja palsternakat.
Paista keskilämmöllä niin, että kattilasta alkaa nousta ihana tuoksu.
Lisää vesi, hieman suolaa ja mustapippuria sekä timjami. Kiehauta ja keitä kunnes juurekset ovat pehmeitä.
Kaada osa vedestä pois kattilasta ja soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää kerma ja ja sekoita vielä niin, että keitosta tulee kuohkea.
Lisää tarvittaessa keitinlientä, jotta saat mukavan paksuisen keiton.
Kommentit
Lähetä kommentti