Mustatorvisienikeitto


1 l mustatorvisieniä
1 kpl sipuli
3 rkl voita tai rypsiöljyä
3 rkl vehnäjauhoja
8 dl kasvislientä
1 tl kuivattua rakuunaa
2 rkl tuoretta silputtua persiljaa
¼ tl rouhittua mustapippuria
100 g maustamatonta sulatejuustoa
2 dl juoksevaa ranskankermaa
(suolaa)

Puhdista ja pilko sienet. Kuori ja hienonna sipuli.
Kiehauta sienet kattilassa omassa liemessään, kunnes neste on haihtunut.
Lisää kattilaan sienten joukkoon rasva ja sipulisilppu ja kuullota hetken. 
Ripottele vielä joukkoon vehnäjauhot ja lisää kana- tai kasvisliemi koko ajan sekoittaen. 
Lisää mausteet. Hauduta keittoa miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
Lisää sulatejuusto ja ranskankerma. Kuumenna kunnes juusto on sulanut ja keitto tasaista. Tarkista keiton maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Kommentit