marokkolainen lihapata

600 g luutonta lampaanlihaa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
3 rkl oliiviöljyä
2 tl korianterin siemeniä
2 tl juustokuminan siemeniä
1 tl paprikajauhetta
1 tl kurkumaa
1 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
1 kanelitanko
1 tl  mustapippuria
3 dl tomaattimehua
3 dl lihalientä (gluteeniton)
500 g kesäkurpitsaa
2 dl kuivattuja kivettömiä taateleita
1 dl kuivattuja aprikooseja
1 rkl hunajaa
¼ tl suolaa

Nosta liha huoneenlämpöön tunti ennen kypsentämistä. Leikkaa se reiluiksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynsi.
Jauha pippuri, korianterin- ja juustokuminansiemenet morttelissa. 
Paahda mausteita pannulla 
Ja lisää lihat joukkoon Ruskista lihat pannulla tai taginepadassa. 
Lisää sipulit, taatelit, aprikoosit ja  tomaattimehu ja lihaliemi ja nosta pata 175-asteiseen uuniin. 
Anna hautua 2-3 tuntia tai kunnes liha on mureaa.  ja anna hautua vielä vartti. 
Tarkista maku lisää tarvittaessa suolaa.
 Viimeistele lammastagine hienonnetulla, tuoreella korianterilla

Kommentit