Maailman paras vihannesragu

1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
3 rkl öljyä
1 pieni palsternakka
2 pientä porkkanaa
2 vartta varsiselleriä
1 tl korianterinsiemeniä
2 tl fenkolinsiemeniä
2 tl pippuria
2 tl kuivattua timjamia
2 tl sokeria
2 rkl balsamiviinietikkaa
400 g tomaattimurskaa tai tuoretta tomaattia kuutioina
1½ dl kuivia  linssejä, ruskeita/vihreitä
8 dl kasvislientä
1,5 dl punaviiniä
2 rkl soijakastiketta
3 rkl orchesterkastiketta
Suolaa maun mukaan

Esikäsittele vihannekset ( pese, kuori jne) 
Hienonna selleri, sipuli ja valkosipulinkynnet.
Lisää pannulle öljy ja kuullota sipuleita miedolla lämmöllä.
Lisää tässä vaiheessa linssit
Raasta palsternakka ja porkkanat karkeaksi rqasteeksi
Lisää ne pannulle.
Sillä välin  murskaa mausteet kevyesti morttelissa.
Sekoittele pataa tarvittaessa ja 
Lisää sitten  mausteet, sokeri ja balsamiviinietikka. Paista hetki.
Lisää tomaatit, kasvisliemi, punaviini
Anna hautua keskilämmöllä n. 45-60 minuuttia eli kunnes linssit kypsyvät, mutta eivät muhjuunnu.
Lisää lopuksi suola, soija- ja worchesterkastike.

Kommentit