• 800 g avomaankurkkuja, kasvihuonekurkkua tai kesäkurpitsaa
• 200 g sipulia
• 200 g paprikaa
• 100 g porkkanaa
• 3 valkosipulinkynttä
• 1 dl tilliä
Mausteliemi
• 2 dl vettä
• 2 dl väkiviinaetikkaa
• 4 dl sokeria
• 1 rkl suolaa
• 1 rkl sinapinsiemeniä
• 1 tl viherpippuria
1. Käytä säilöntään vain hyvälaatuisia raaka-aineita, puhdista ainekset hyvin. Käytä teräksisiä tai pinnoitettuja kattiloita, älä alumiinisia.
Pese purkit, pullot ja kannet hyvin. Kuumenna astiat ennen purkittamista. Helppo tapa valmistella purkit ja kannet säilöntäkuntoon on pestä ne kuumalla ohjelmalla astianpesukoneessa, jolloin ne ovat kuumia ja heti käyttövalmiita.
2. Huuhdo vihannekset huolella ja leikkaa ne kuutioiksi.
3. Mittaa mausteliemen ainekset kattilaan ja kiehauta ne.
4. Lisää kasvikset liemeen ja keitä viitisen minuuttia.
5. Lusikoi kurkkusalaatti puhtaisiin lasitölkkeihin, täytä pintaan asti ja sulje heti kansilla. Jäähdytä. kurkkusalaatti.
6. Säilytä lasitölkit viileässä.
Kommentit
Lähetä kommentti