Perunaleivokset

1 dl jauhoista perunaa
180 g kuivakakun tai muffinin muruja
1 dl tomusokeria
1 1/2 dl mantelijauhetta
ripaus suolaa
2 rkl rommia tai pari tippaa rommiesanssia
100 g tummaa suklaata (vähintään 60 % kaakaota)
1 dl tummaa kaakaojauhetta

Kuori ja keitä perunat kypsiksi. 
Puserra ne siivilän läpi. 
Hienonna kakku tai muffinit pieniksi muruiksi, sattumat eivät haittaa. 
Sekoita puserrettu peruna, tomusokeri ja mantelijauhe suolan kanssa muruihin. Sulata suklaa mikrossa erissä ja sekoita joukkoon. 
Lisää lopuksi rommi taikinaan. 
Leivo taikina pötköksi ja paloittele tasakokoisiksi
Muotoile  pitkulaisiksi perunan mallisiksi.  Kierittele leivokset kaakaojauheessa ja laita kolopuoli alaspäin. Koristele pinnat haarukalla. 

Jäähdytä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia mutta mieluummin yön yli, jolloin leivokset ehtivät makuuntua.
Leivokset säilyvät viileässä vähintään 3 vuorokautta ja ne voi myös pakastaa

Kommentit