Kuminakakku

4 tl kuminan siemeniä
300 g vehnä jauhoja
2 tl leivinjauhetta
250 grammaa suolatonta voita
200 grammaa sokeria (plus 1 tl)
1 appelsiini ( raastettu kuori)
2 tl appelsiininkukkavettä
3 isoa munaa
 0.5 dl täysrasvaista maitoa 

Paahda kuminan siemeniä kuivalla, kuumalla pannulla, ravistele pannua, etteivät siemenet pala.  
Nosta ne lautaselle jäähtymään.  
Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään

 Esilämmitä uuni 170°C/150°C / ja laita leipävuokaan leivinpaperi tai vuoraa pohja ja reunat leivinpaperilla.

 Vatkaa voi, sokeria ja appelsiinin kuori vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon appelsiininkukkavesi ja sitten hieman pienemmällä nopeudella noin kolmasosa jauhoseoksesta.  
Kun se on lisätty, vatkaa yksi kananmunista, kunnes sekin on sekoittunut, ja jatka samalla tavalla, kunnes sekä jauhot että munat ovat loppuneet.

 Sekoita joukkoon kulhon reunoille tarttuneita jauhoja ja vatkaa maito ja jäähtyneet paahdetut kuminansiemenet vielä varovasti joukkoon. Sekoita lopuksi kaikki kunnolla varmistaen, ettei jauhoja jää reunoille tai pohjaan, ja kaada taikina varovasti vuorattuun vuokaan.

 Tasoita pinta, ripottele päälle teelusikallinen sokeria ja paista uunissa 50-60 minuuttia ja kakun pinta on kaunis, kullanruskea.  
Laita ritilälle ja anna kakun jäähtyä kokonaan ennen kuin irrotat vuoasta.

Kommentit