saksanpähkinäpiirakka

150 g voita
1,25 dl sokeria
4 munaa, valkuaiset ja keltuaiset eroteltuina
4 rkl konjakkia
1/2 tl kanelia
300 g saksanpähkinöitä rouheena
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Ripaus suolaa

Siirappiin
3 dl sokeria
3 dl vettä
2 rkl brandya
2-3 suikaletta appelsiinin kuorta
2 kanelitankoa

Tee siirappi ensin

Sekoita sokeri ja vesi kattilassa
kiehauta, laske lämpötilaa
Lisää  appelsiininkuoret sekä kaneli, anna hautua kunnes juoksevaa siirappia.
Sekoita joukkoon alkoholi
Leikkaa kuuma paistos neliöiksi ja valuta siirappi päälle. Anna seistä kunnes siirappi imeytynyt ja nauti!


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi lisää keltuaiset vatkaten. 
Lisää konjakki ja kaneli. 
Lisää pähkinärouhe. 
Sekoita. 
Siivilöi jauhot joukkoon. Lopuksi valkuaisvaahto
Kaada 4.5 l vetoiseen vuokaan ( esim uunipelti) 
Paista n.40 minuuttia 175°C, 


Kommentit