porkkanakakku


3-4 (350g) porkkanaa
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kanelia
200 g voita
4 munaa
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Kuorrutus
50 g voita
250 g Koskenlaskija perinteinen
sulatejuustoa 
3½ dl tomusokeria

Koristeluun
kookoshiutaleita tai nonparelleja

Kuori ja raasta porkkanat. 
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaneli keskenään.
Sekoita rasva ja porkkanajauhot
Sulata voi.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää muna-sokeri-vaahtoon porkkanaraaste, voisula ja jauhoseos kevyesti sekoittaen. 
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille 
tai pyöreässä jauhotetussa kakkuvuoassa 
Paista 200 asteessa uunin
keskitasolla n. 25 min tai kunnes kypsä.

Kuorrutus: 
vaahdota voi ja sulatejuusto 
Lisää tomusokeri siivilän läpi, sekoita tasaiseksi.
Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle.
Koristele.
Leikkaa kakku ruuduiksi.

Kommentit