Macha pistaasikakku

150 g voita
250 g Digestivekeksejä
15 g Kaakaojauhetta

Täyte

12 ½ g Liivatelehteä
500 g Raejuustoa
175 g Tomusokeria
375 g Kuohukermaa
2 ½ tl Vaniljajauhetta
60 g Seljankukkamehua (tiiviste)



Päällimmäinen täyte

1 tl Matcha-jauhetta
12 ½ g Keitettyä vettä

Koristeluun

22 ½ g Pistaasipähkinöitä
Kuivattuja laventelin kukkia
Matcha-jauhetta
Tuoretta sitruunamelissaa



Sulata voi, murskaa keksit hienoksi ja sekoita molemmat ainekset kaakaon kanssa. Painele seos 24 cm vuoan pohjalle. Jäähdytä pohjaa juustotäytteen valmistamisen ajan.

• Liota liivatteet kylmässä vedessä. Laita raejuusto, tomusokeri, kerma ja vaniljajauhe blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna mehu ja sulata liivate sekaan. Kaada mehu tehosekoittimeen sen ollessa käynnissä. Kaada ¾ massasta keksipohjan päälle.

• Sekoita matcha ja keitetty vesi keskenään ja sekoita se jäljellä olevaan raejuustoseokseen. Kaada vihreä massa valkoisen täytteen päälle. Jäähdytä yön yli tai vähintään 6 tuntia.

• Ota juustokakku vuoasta ja koristele hienonnetuilla pistaasipähkinöillä, kukilla, matchajauheella ja sitruunamelissalla.

Kommentit