AINEKSET:
3 dl gluteenijauhoja
1/2 dl kikhernejauhoja
1 tl sipulijauhetta
2 tl valkosipulijauhetta
2 tl savupaprikajauhetta
2 tl kasvisliemijauhetta
2 tl Srirachaa
1¾ dl vettä
2 rkl maapähkinävoita
PAISTO MARINADI:
3½ dl colaa, ehdottomasti vain sokeria sisältävää
1 dl ketsuppia
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl sipulijauhetta
1 tl cayennepippuria
1 tl kuivattua basilikaa
1½ tl suolaa
1/2 dl rypsiöljyä
SEKOITA kuivat aineet yhteen suuressa kulhossa.
Yhdistä vesi ja chilikastike. Tee kuivien aineiden keskelle kolo ja kaada siihen vesi-kastikeseos.
Lisää maapähkinävoi ja sekoita taikina tasaiseksi.
Vaivaa taikinaa muutama minuutti tai kunnes siihen alkaa muodostua venyvää sitkoa.
Muotoile seitan sitten pötköksi ja leikkaa siitä sahalaitaisella veitsellä noin
1-2 sentin paksuisia viipaleita.
Painele ja venytä viipaleita käsin hiukan leveämmiksi ja litteämmiksi.
Nosta palat uunipellille leivinpaperin päälle.
VALMISTA marinadi sekoittamalla kaikki aineet yhteen.
Kaada marinadi seitanpalojen päälle ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Valele seitania marinadilla 1-2 kertaa paistamisen aikana.
KÄÄNNÄ sitten uunin grillivastus päälle ja nosta pelti uunin ylimmälle tasolle. Paista seitaneita 3-4 minuuttia ja käännä ne sitten ympäri. Jatka paistamista, kunnes marinadi on muuttunut siirappiseksi ja seitanin reunat ovat saaneet väriä.
ANNA seitanin vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.
Kommentit
Lähetä kommentti