Kalakeitto, kirkaslieminen

1 l vettä
1 rkl suolaa
150 g sipuli
1 rkl valkopippuria, kokonaisena
1–2 laakerinlehteä
500 g perunaa
100 g porkkanaa
100 g palsternakkaa
100 g selleriä
600 g tuoretta kalaa

Kiehauta vesi. Lisää hienonnettu sipuli, pippurit ja laakerinlehdet.
Irrota kalasta nahka ja lisää se liemeen, hauduta kypsäksi kannen alla, 5–10 minuuttia.
Nosta kala pois liemestä ja perkaa se sillä aikaa kun juurekset kypsyvät
Kuori perunat ja leikkaa ne lohkoiksi tai kuutioiksi. Paloittele juurekset. 
Lisää perunat ja juurekset kattilaan. 
Keitä ne kypsiksi, noin 15 minuuttia.

Paloittele kala ja lisää se keittoon.
 Lisää päälle runsaasti hienonnettua tilliä. Tarkista maku (ja lisää suolaa tarvittaessa). 

Kommentit