Paistettu Ziti

Huomenna on kiirepäivä joten teen huomisen ruuan valmiiksi, tämän ruokalajin nimi on 

Paistettu Ziti..

Eli siis 
Zitipasta on putkimainen pasta jota suomessa on aika vaikea löytää, tässä käytin penneä, myös makaroni käy

Ruoka on tavallaan makaronilaatikon ja lasagnen risteytys,
Eli kastikkeena käy lasagneen laitettava kastike.
Tämä on hyvin suosittu amerikanitalialaisten keskuudessa.

500 g ziti-pastaa, tai penne. myös makaroni käy

400 g jauhelihaa, tähän voi käyttää myös raakamakkaraa tai soijarouhetta, mifua, kinkkua, härkistä tai papuja.
100 g sieniä
200 g mozzarellaa
3 rkl parmesaania
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Marinara-kastike

500 g tomaatteja, murskana tai kokonaisena
1 porkkana pienenä kuutiona
Pala selleriä pienenä kuutiona
2 rkl öljyä
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 tl basilikaa
1 tl oreganoa
1 tl sokeria
suolaa
pippuria

Valmistusohje:

Valmista aluksi marinarakastike. Kuullota sipulia kattilassa, mutta älä ruskista. Jos tomaatit on kokonaisia, kuutioi ne. Lisää valkosipuli ja kuullota pari minuuttia lisää. Lisää loput ainekset ja keitä kastiketta noin 10 minuuttia, jätä hautumaan pienellä lämmöllä.

Keitä pasta reilusti suolatussa vedessä.

paista jauheliha pannulla oliiviöljyssä. Lisää kuutioidut sienet sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita pasta, kastike ja parmesaani. Kaada seos voideltuun vuokaan. Levitä hienonnettu mozzarella vuoan päälle. Paista uunissa 200 asteessa 20 minuuttia.

Kommentit