Valkosipulin kukkavarsipesto

Tätä herkkua saa vain "kerran vuodessa" valkosipulin tehdessä kukkavarsia.
Kukkavarret ovat miedomman makuisia kuin valkosipulin kynnet ja niitä voi käyttää myös esim.
hummukseen, grillata tai wokata, mutta nyt tehdään niistä pestoa


6-7 kukkavartta
½ dl esim. cashewpähkinöitä, pinjansiemeniä tai kurpitsansiemeniä
½ dl oliiviöljyä
½ dl parmesaaniraastetta
½ tl suolaa
½ tl mustapippurirouhetta

puolikkaan sitruunan mehu(ilmankin pärjää)
tuoreita yrttejä esim. basilika, tilli tai persilja ( onnistuu myös ilman)


Pilko varret n. 1 cm mittaisiksi pätkiksi ja laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita pestoksi.
Jos teet vegaanisena jätä pois parmesaani ja laita 1 rkl ravintohiivaa ja ½ enemmän pähkinöitä
Jos seos ei pestoudu niin lisää tilkka öljyä

Kommentit