Chevapizzi ja Ajvar

1 kg  jauhelihaa.
1 tai 2 sipulia  hienoksi pilkottuna
4 tai 5 valkosipulinkynttä hienoksi pilkottuna.
1/2 tl cayennepippuria
2 ruokalusikallista paprikaa
Iso kourallinen persiljaa hienonnettuna.
3/4 tl  soodaa.
1/4 tl chilihiutaleita
1 liemikuutio

Laita kaikki kulhoon ja sekoita hyvin ja laita jääkaappiin vähintään 2 tunniksi tai yön yli.

Kääri potkyläksi.
Paista grillissä tai pannulla
Tarjoile ajar-kastikkeen kanssa

500 g paprikaa
350 g munakoiso
1 punainen chili
1 iso valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
n. 1/2 tl suolaa

Halkaise paprikat, poista niistä kanta ja siemenet. 
Halkaise munakoisot pitkittäin. Levitä paprikat ja munakoisot pellille leivinpaperin päälle leikkauspinta alaspäin. 
Pistele kasvikset haarukalla, jotta ne pehmenevät nopeammin. 
Lisää pellille myös chilipalko. 
Paahda 200 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet ja kuori saanut väriä.

Pane paprikat muovipussiin jäähtymään. Avaa pussi ja irrota paprikoiden kuoret. Lusikoi munakoisojen sisus kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli.

Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella.
 Lisää chiliä makusi mukaan. 
Nosta jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi. 

Kommentit