Tein Sanna Marinin fetapiirakkaa, mutta koska meillä syödään satokausien mukaan vihannekset on juureksia, tosin esikypsennettyjä eli tein eilen lihaliemen ja käytin liemen makujuurekset tähän, laskin että juureksia on ~ 900 g kasviksina oli porkkana, punajuuri ja palsternakka.
Sen verran tinkasin että kirsikkatomaatteja tuli päälle muutama
Originaali ohje:
1 suolainen piirakkapohja (käytin kaurapohjaa)
TÄYTE
100 g sipulia
1 valkosipulinkynsi
3 rkl rypsiöljyä
300 g kirsikkatomaatteja
300 g kesäkurpitsaa
300 g punaista paprikaa
1 tl suolaa
¼ tl rouhittua mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
1½ dl maitoa
2 kananmunaa
150 g fetajuustoa
75 g juustoraastetta, käytin Masdameria
Painele piirakkapohja pyöreän piirasvuoan (halkaisija 21–23 cm) tai irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle ja reunoille.
Hienonna sipuli ja valkosipuli.
Kuullota niitä ruokaöljyssä pannulla.
Paloittele tomaatit, paprika ja kesäkurpitsa.
Lisää kasvikset pannulle ja jatka kuullotusta vielä viisi minuuttia.
Mausta kasvisseos ja sekoita hyvin.
Kaada kasvisseos piirakkapohjan päälle.
Murentele fetajuusto kasvisten päälle.
Sekoita yksi desi maitoa ja yksi kananmuna kevyesti haarukalla sekaisin.
Kaada seos piiraan täytteen päälle. Ripottele päälle juustoraaste.
Nosta piirakka uuniin.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti