Sanna Marinin fetapiirakkaa, satokauden mukaan

Tein Sanna Marinin fetapiirakkaa, mutta koska meillä syödään satokausien mukaan vihannekset on juureksia, tosin esikypsennettyjä eli tein eilen lihaliemen ja käytin liemen makujuurekset tähän, laskin että juureksia on ~ 900 g kasviksina oli porkkana, punajuuri ja palsternakka.
Sen verran tinkasin että kirsikkatomaatteja tuli päälle muutama 

Originaali ohje:

1 suolainen piirakkapohja (käytin kaurapohjaa)

TÄYTE
100  g sipulia 
1 valkosipulinkynsi
3 rkl rypsiöljyä
300 g kirsikkatomaatteja
300 g kesäkurpitsaa
300 g punaista paprikaa

1 tl suolaa
¼ tl rouhittua mustapippuria
1 tl paprikajauhetta

1½ dl maitoa
2 kananmunaa

150 g fetajuustoa
75 g juustoraastetta, käytin Masdameria

 Painele piirakkapohja pyöreän piirasvuoan (halkaisija 21–23 cm) tai irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle ja reunoille.

Hienonna  sipuli ja  valkosipuli. 
Kuullota niitä ruokaöljyssä pannulla.
Paloittele  tomaatit, paprika ja  kesäkurpitsa. 
Lisää kasvikset pannulle ja jatka kuullotusta vielä viisi minuuttia.
Mausta kasvisseos  ja sekoita hyvin.

Kaada kasvisseos piirakkapohjan päälle.
Murentele  fetajuusto kasvisten päälle.
Sekoita yksi desi maitoa ja yksi kananmuna kevyesti haarukalla sekaisin. 

Kaada seos piiraan täytteen päälle. Ripottele päälle  juustoraaste. 
Nosta piirakka uuniin. 
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. 

#sannamarininfetapiirakka

Kommentit