Lime kakku eli Käärijäkakku



valmis kakkupohja

täyte:

5 liivatelehteä

½ limetin raastettua kuorta

3/4 dl  limetinmehua

4 dl kuohukermaa

1 dl kookoskermaa

350 g maitorahkaa

1½-2 dl sokeria ( tarkista maku, itse en laittanut lainkaan sokeria) 

K, iille; 

2 liivatelehteä

1 dl limemehua

½ dl sokeria

½ dl vettä

vihreää elintarvikeväriä

Koristeluun

2–4 limeä

minttua

tummaa suklaata


kostuta halkaistu kakkupohja ja laita se kakkuvuokaan 

Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä, valuta hyvin ja puserra viimeisetkin vesipisarat liivatelehdistä käsin. 

Kuumenna tilkkaa limemehua ja sulata liivatteet mehuun, lisää loput limemehusta joukkoon ja anna liemen jäähtyä.

Vaahdota kerma. 

Sekoita toisessa kulhossa rahka, jogurtti, sokeri, kuoriraaste ja liivateliemi. 

Lisää kermavaahto joukkoon, sekoita täyte ja kaada se vuokaan. 

Tee kiille: Laita liivatteet pehmenään kylmään veteen. 

Sekoita limemehuun sokeri. 

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. 

Yhdistä limemehu ja vesi-liivateseos. Värjää vihreäksi.

Lusikoi kiille kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa 1 h.

Irrota kakku vuoasta varoen käyttämällä lastaa apuna reunan irrotuksessa. 

Koristele tuoreella mintulla, limeviipaleilla tai limen ohuella kuoriraasteella 

vuole piikkejä tummasta suklaasta ja koristele kakku sillä


Kommentit