Keväinen Manteli Sitruuna kakku

Keväinen Manteli Sitruuna kakku

4 kpl valkuaista
4 kpl keltuaista
2 dl sokeria
2 kpl sitruunaa (luomu)
100 g voita
1 dl glutenittomia jauhoja
1 tl vaniljasokeria
160 g mantelijauhetta
250 g tuorejuustoa
1 dl mantelilastuja

Pese sitruunat ja raasta kuoret. Purista 2 rkl sitruunanmehua.
Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Varmista ettei keltuaista pääse valkuaisten joukkoon.

Vaahdota pehmeä voi ja 1 ½ dl sokeria 

 Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Vatkaa lopuksi ½ dl sokeria valkuaisvaahtoon.

Vatkaa keltuaiset yksi kerrallaan voin ja sokerin joukkoon. Sekoita jauhot ja mantelijauhe vaahtoon. 
Lisää sitruunankuori ja -mehu, vaniljasokeri,  ja tuorejuusto. 
Sekoita nopeasti tasaiseksi. 

Kääntele valkuaisvaahto varovasti taikinaan.

Kaada taikina vuokaan. Ripottele mantelit pinnalle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Siivilöi tomusokeria pinnalle.

Kommentit