Keväinen Manteli Sitruuna kakku
4 kpl valkuaista
4 kpl keltuaista
2 dl sokeria
2 kpl sitruunaa (luomu)
100 g voita
1 dl glutenittomia jauhoja
1 tl vaniljasokeria
160 g mantelijauhetta
250 g tuorejuustoa
1 dl mantelilastuja
Pese sitruunat ja raasta kuoret. Purista 2 rkl sitruunanmehua.
Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Varmista ettei keltuaista pääse valkuaisten joukkoon.
Vaahdota pehmeä voi ja 1 ½ dl sokeria
Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Vatkaa lopuksi ½ dl sokeria valkuaisvaahtoon.
Vatkaa keltuaiset yksi kerrallaan voin ja sokerin joukkoon. Sekoita jauhot ja mantelijauhe vaahtoon.
Lisää sitruunankuori ja -mehu, vaniljasokeri, ja tuorejuusto.
Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Kääntele valkuaisvaahto varovasti taikinaan.
Kaada taikina vuokaan. Ripottele mantelit pinnalle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Siivilöi tomusokeria pinnalle.
Kommentit
Lähetä kommentti