Runebergin tortut


150 g voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
1 dl jauhettua mantelia
1 dl korppujauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

koristeeksi vadelmamarmeladia ja 
sokerivesikuorrutusta.

Vaahdota voi ja sokeri. 
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. 
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. 
Jaa taikina paperivuokiin tai
voideltuihin ja jauhotettuihin, sileäreunaisiin metallivuokiin. 
Tee torttuihin kolo, joihin lisäät hilloa ( jotta sitä on myös tortut sisällä) 
Paista torttuja keskilämpöisessä (200 astetta) uunissa 12-15 minuuttia.
Koristele jäähtyneet tortut vadelmamarmeladilla ja pursota marmeladin ympärille sokerivesikuor-
rutuksesta rengas. 
Annoksesta tulee tusinan verran torttuja.

Alkuperäisissä ohjeissa käytetään omenahilloa, joten kannattaa testata myös sitä.

Kommentit