Purjo-papu-härkisvuoka

2 rkl oliiviöljyä
260 g härkistä ( tjsp)
1 punainen paprika 
½ l kasvislientä
2 rkl valkoviinietikkaa
800 g kypsiä valko- tai voipapuja liemineen
500 g purjoa
5 valkosipulin kynttä
yhden sitruunan mehu
savupaprikaa
suolaa
mustapippuria
koristeluun yrttejä ja/tai kevätsipulia

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Paista härkistä ja paprikan paloja pannulla öljyssä keskilämmöllä muutaman minuutin ajan. 
Siirrä ne uunivuokaan, mutta jätä ylimääräiset rasvat pannulle. 
Kuori ja murskaa valkosipulit ja lisää ne ja kaikki pavut vuokaan. 
Sekoita. Leikkaa purjot isoiksi n. 2 cm rinkuloiksi, huuhtele ne ja asettele vuokaan muiden ainesten päälle.
Kaada päälle kasvisliemi, valkoviinietikka, sitruunan mehu vähän lisää öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.

Paahda uunissa 25-30 minuuttia. Ota uunista ja koristele yrteillä tai kevätsipulilla.

Kommentit