kotitekoinen mantelimassa

170 g mantelijauhoa
 180 g tomusokeria
 2 tl  manteliuutetta
 1 tl   ruusuvettä
 1 munanvalkuainen

 Laita mantelijauho ja tomusokeri monitoimikoneeseen ja sekoita, kunnes ne ovat sekoittuneet ja mahdolliset kokkareet hajoavat.  
Lisää manteliuute ja ruusuvesi ja sekoita sykäyksittäin.  
Lisää valkuainen ja vaivaa, kunnes muodostuu paksu taikina. 
 Jos massa on vielä liian märkää ja tahmeaa, lisää mantelijauhoja.  
Muista, että siitä tulee kiinteämpi, kun se on ollut jääkaapissa.
 Käännä mantelimarsipaani työtasolle ja vaivaa sitä muutaman kerran.  
Muotoile se pötköksi, kääri muovikelmuun ja jäähdytä.

Säilyy vähintään kuukauden jääkaapissa tai jopa 6 kuukautta pakastimessa.  Ota huoneenlämpöön ennen käyttöä.

Kommentit