Kaalilaatikko


Aikoinaan kotimaiset kasvikset lehtisessä 80-luvulla julkaistu kaalilaatikon resepti.

Laatikosra tuli hiukan tummaa koska Ruskistin kaalin pannulla ensin


1 kg keräkaalia
2 dl vettä
3 tl suolaa
400 g jauhelihaa, jos teet kasvisruokana korvaa jauheliha ~ sopivalla määrällä kasviproteiinia
1 rkl paprikajauhetta 
½ rkl mustapippuria
1 rkl meiramia
1 pieni sipuli
1 dl puuroriisiä
3½ dl kermaa

Suikaloi kaali ja hauduta suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia.
Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli. 
Sekoita haudutetun kaalin joukkoon jauheliha sipuliseos, riisit ja kerma. 
Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 200 asteen uuninlämmössä noin tunti.
Tarjoa kaalilaatikon kanssa puolukkasurvosta. Jos teet laatikon talvikaalista lisää nestemäärää.

Kommentit