paputahna

240g kypsiä voipapuja ilman lientä
1 pieni valkosipulinkynsi
2 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
½-¾ dl öljyä

oliiviöljyä

Valuta ja huuhtaise voipavut siivilässä.
( säästä liemi esim sosekeittoihin) 
Kuori ja raasta valkosipulinkynsi hyvin hienoksi ( voit kypsentää valkosipulin jos et halua liian voimakasta makua)  
Lisää kannuun voipavut, sitruunamehu, suola ja öljy.
Sekoita monitoimikoneella tahnaksi. 
Jos tahna on mielestäsi liian paksua, lisää öljyä tai vettä ruokalusikallinen kerrallaan.
Maista ja lisää mausteita tarvittaessa
Kaavi tahna kulhoon  ja valuta pinnalle hiukan oliiviöljyä. 

Tämä toimii erinomaisesti leivänpäällä, perunoiden kanssa ja dippikastikkeena.
Myös vegaaninen voileipäkakun väliin tämä sopii hyvin

Kommentit