San Nicolò pastarelli ( Pyhän Nikolaoksen keksit)

Bevagnan kaupungissa juhlitaan 6.12 San Nicolòa, me Suomessa tunnemme hänet nimellä joulupukki.
Kauan sitten nimittäin kävi niin että Pyhä Nikolaos matkusti Bevagnaan, jossa huomasi että lapsia olikin paljon enemmän kuin kenelle hän oli varannut lahjoja.
Mikä siis ratkaisuksi? 
Paikallinen mylläri vaimoineen keksii että he tekevät taikinan viinistä öljystä ja vehnäjauhoista ja taikina maustetaan aniksella.
Seuraavana aamuna Pyhä Nikolais voi jakaa kaikille lapsille pussillisen näitä herkullisia keksejä. 


300 g sokeria
250 g valkoviiniä
180 g ekstra-neitsytoliiviöljyä
Ripaus suolaa
1 pussi leivinjauhetta
6 ruokalusikallista aniksen siemeniä
950 g jauhoja

Kuumenna uuni 170 asteeseen.

 Päällystä 3 leivinpeltiä paperilla.
Kaada viini, öljy ja sokeri kulhoon, sekoita ja lisää sitten suola ja aniksen siemenet.

Siivilöi jauhot leivinjauheen kanssa ja lisää nestemäiset aineet vähän kerrallaan, sekoita ensin haarukalla, sitten käsin, pyritään aikaansaamaan  pehmeä taikinan, jos ei ole välttämätöntä, älä lisää kaikkia jauhoja .
Kauli taikina 3-4 mm paksuiseksi, asettele keksit pellille ja paista noin 15 minuuttia tai kunnes keksit ovat kullanruskeita.
Ota pois uunista ja anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Kommentit