Punakaali kuuluu niihin mitä meillä syötiin kotona talviaikaan salaattina, yleensä äiti sekoitti punakaaliin puolukkahilloa ja sitä sitten syötiin ruuan kanssa.
Ja itse söin sitä myös ihan vaan lusikalla kulhosta 😍
Tämä säilyy ilman rucolan lisäämistä noin viikon jääkaapissa. Ratikan voi korvata myös retiiseillä
Punakaali pähkinä salaatti
400 g punakaalia
200 g retikkaa
100 g saksanpähkinää
Rucolaa, omantunnon mukaan, toimii ilmankin
2 dl omenamehua
½ dl omenaviinietikkaa tai limemehua
3 kokonaista neilikkaa
1 tähtianis
n. 3 cm tuoretta inkivääriä
½ dl rypsiöljyä
OHJE
Valmista ensin kastike:
Laita keskikokoiseen kattilaan kaikki muut ainekset, paitsi öljy.
Keitä, kunnes nesteestä on jäljellä puolet. Poista mausteet.
Ota kattila liedeltä.
Lisää öljy.
Sekoita.
Anna maustua jääkaapissa väh. 1 t.
Suikaloi kaali ja kuorittu retikka.
Yhdistä kaalisuikaleet jäähtyneeseen kastikkeeseen.
Lisää retikkasuikaleet ja revitty rucola Sekoita
Paahda pähkinät kevyesti pannulla.
Lisää ne lopuksi pinnalle
Jos haluat salaatista ruokaisamman sinihomejuusto toimii hyvin.
Myös päärynä sopii tähän.
Sopii myös joulupöytään
Kommentit
Lähetä kommentti