Paahdettu juuriselleri

Ruotsissa on muodikasta syödä paahdettua juuriselleriä, 

Useissa fine-dining paikoissa näyttää tämän syksyn muodin mukaan olla joko pää tai sivuroolissa selleri erimuodoissaan

Jos se maistuu, selleristähän ollaan montaa mieltä,  on tässä hyvä ohje; käy lisukkeeksi, voi pakasta ja olen nähnyt jopa rasvaan säilöttynä 

Paahdettu juuriselleri

2 kg Juuriselleriä

Marinointiin:
500 ml vettä
2 kpl Kasvisliemikuutiota
1½ rkl  Saksanpähkinäöljyä
1rkl  Sokeria
29 ml Sherryviinietikkaa
10 g Suolaa

Viimeistelyyn :

100 g voita
20 g Timjami

Paahda kokonaiset sellerit kuorineen uunissa 200 asteessa noin 2 tuntia tai kunnes sellerit ovat pehmeitä ja kypsiä

Nosta pois uunista ja anna levätä hetki.

Kuori sellerit vielä lämpimänä ja revi suupalan kokoisiksi paloiksi

Valmista vedestä, fondista, öljystä, sokerista, etikasta ja suolasta liemi kiehauttamalla.

Lisää liemi ja selleri palat vakuumi pussiin tai astiaan jossa sellerit peittyvät.

Anna tekeytä vähintää 3 tuntia

Valuta liemi sellereistä ja paista selleri paloja voi vaahdossa kauniin ruskeiksi

Selleriä voi tarjota liharuokien lisäkkeenä, kasvisruokana erilaisten lisukkeiden kanssa tai piirastäytteinä

Kommentit