Ruotsissa on muodikasta syödä paahdettua juuriselleriä,
Useissa fine-dining paikoissa näyttää tämän syksyn muodin mukaan olla joko pää tai sivuroolissa selleri erimuodoissaan
Jos se maistuu, selleristähän ollaan montaa mieltä, on tässä hyvä ohje; käy lisukkeeksi, voi pakasta ja olen nähnyt jopa rasvaan säilöttynä
Paahdettu juuriselleri
2 kg Juuriselleriä
Marinointiin:
500 ml vettä
2 kpl Kasvisliemikuutiota
1½ rkl Saksanpähkinäöljyä
1rkl Sokeria
29 ml Sherryviinietikkaa
10 g Suolaa
Viimeistelyyn :
100 g voita
20 g Timjami
Paahda kokonaiset sellerit kuorineen uunissa 200 asteessa noin 2 tuntia tai kunnes sellerit ovat pehmeitä ja kypsiä
Nosta pois uunista ja anna levätä hetki.
Kuori sellerit vielä lämpimänä ja revi suupalan kokoisiksi paloiksi
Valmista vedestä, fondista, öljystä, sokerista, etikasta ja suolasta liemi kiehauttamalla.
Lisää liemi ja selleri palat vakuumi pussiin tai astiaan jossa sellerit peittyvät.
Anna tekeytä vähintää 3 tuntia
Valuta liemi sellereistä ja paista selleri paloja voi vaahdossa kauniin ruskeiksi
Selleriä voi tarjota liharuokien lisäkkeenä, kasvisruokana erilaisten lisukkeiden kanssa tai piirastäytteinä
Kommentit
Lähetä kommentti