Juures-jauhelihamureke

½ dl  tuoretta persiljaa
1 - 2 valkosipulinkynttä
1 dl korppujauhoja tai kuivaa leipää raasteena
2 kananmunaa
1 dl ranskankermaa (kermaviili, kerma, maustamaton jogurtti)
1 dl juustoa raastettuna
1  tl suolaa
1 tl savupaprikaa
1 tl timjamia
700 g jauhelihaa
600 g haluamiasi juureksia

1. Kuori kasvikset ja  keitä vähässä vedessä kypsäksi. Painele muusinuijalla soseeksi.
Tähän käy myös esim ylijäämä keitosta,  josta siivilöit liemen pois. Jos käytät sosekeittoa ota sitä noin 400 g ja lisää raastettua juuresta joukkoon.
2. Hienonna persilja ja valkosipuli sekoita korppujauhojen kanssa lisää mausteet ja sekoita hyvin
3. Kaada kulhoon korppujauhot, ranskankerma, kananmunat, juustoraaste  Sekoita.
4. Lisää juuressose
5. Lisää  jauheliha ja sekoita hyvin.
6. Muotoile murekemassasta sopiva mureke uunivuokaan. Paista mureketta ensin 250 asteessa 5 minuuttia ja sitten 180 asteessa noin 40 minuuttia.

Kommentit