VERIPALTTU – LUONTAISESTI GLUTEENITON JA MAIDOTON

VERIPALTTU – LUONTAISESTI GLUTEENITON JA MAIDOTON
Kiitos Reseptistä: Helena Kemppainen

Raaka-aineet:

2.5 dl verta
2.5dl kivennäisvettä
3 dl vettä
3 dl täysjyväriisijauhoja
1 dl riisijauhoja
1 dl durrajauhoja
0.5 dl tapiokatärkkelystä
1 tl ksantaania
1-2 tl suolaa
kaksi isoa sipulia silputtuna
2 kananmunaa (miten korvaan kananmunat)
100 g kasvimargariinia tai voita
Valmistusohje:

Silppua sipuli.
Kaada veri kulhoon.
Lisää vesi ja kivennäisvesi.
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää kevyesti vatkaten taikinaan.
Lisää kananmunat mikäli käytätä niitä.
Lisää suolaa maun mukaan.
Lisää sipuli ja sekoita hyvin.
Lisää sulanut ja jäähtynyt kasvimargariini tai voi.
Anna turvota hetken.
Kuumenna uuni 200 C asteeseen.
Paista veripalttua leivinpaperilla ja hyvin voidellulla uunipellillä noin 15 – 20 min, kunnes kypsää. Voit kokeilla sitä tikulla ja jos ei tartu tikkuun, on palttu valmis.

Kommentit