2 dl Kuivattuja ruusun terälehtiä (tai noin 8 dl tuoreita ruusunterälehtiä)
3 dl vettä
1 rkl sitruunan mehua tai 1 pieni raparperin varsi
4 dl hillosokeria
Kiehauta ruusuja vedessä noin 10 minuuttia.
Lisää sen jälkeen sitruunanmehu (sitrusallergiselle tai lähiruuan ystävälle 1 raparperin varsi toimii tähän myös).
Lisää sen jälkeen hillosokeri ja anna kiehua hiljaisella lämmöllä noin 15 minuuttia, sekoita välillä.
Kun hillo alkaa saeta ota pois liedeltä
Purkita puhtaisiin kuumiin tölkkeihin ja käännä ne ylösalaisin
Vuorokaudessa ruusuhillo jähmettyy kokonaisuudessaan.
Säilytä pimeässä ja viileässä.
Tämä onnistuu mistä tahansa syötävien kukkien terälehdistä, itse olen tehnyt esim syreenistä.
Kommentit
Lähetä kommentti